Saturday, March 8, 2008

12th Election

Di hari aku sepatutnya membuang undi for da 1st time i've to work for 16hours la pulak. Cewah.. Klo xkje pon cm aku bleh mengundi je. Sbb nye aku tidak mendaftar sebagai pemilih untuk memilih pemimpin yg baru.hehe..
So bekerja lah aku pada hari ini dan esk. Act terpaksa membayar hutang setelah lame bercuti last week..
Xsabar rasenye nk tau keputusan election nnt. It's so unpredictable. Juz wait n see lah.
Mase round2 area Keramat smalam ternampak macam2 manifesto calon. Most of the calon perjuangkan utk turunkan harga barang. For me harga barang akan tetap naik seiring dgn peningkatan taraf hidup. Kalau diorang boleh turunkan harga barang boleh ke kite bli tepung,ayam dll barang pada harga yg sama mcm 10tahun dulu??Adakah pemimpin baru (mungkinkah or still da same?) nnt boleh mengubah fenomena ini and at the same time memajukan ekonomi negara?Kadang2 jd takot memikirkan masa depan negara (mcm aku plak PM.keh2..)
Bg aku pemimpin yg paling baguzz is still our Dr. M. Really admire him la. Wut ever people talking 'bout him i don't care. For me he'd done enough to M'sia compared to PL (die bt ape tah??) Dulu org x terPK pon kwsan hutan ni (Putrajaya of course) boleh jadi cantik seperti yg ada sekarang. Org pon x terPK yg Malaysia bole kluakan keta sendiri. Tp Tun really did it.
Mcm mna negara kita in da future? Klo umur masih panjang, sama2 kita lihat.
Sekianlah ceramah politik kita utk hari ini.heh2.. :)>-

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...