Friday, August 8, 2008

tensi!!!

Tensoin tol aku smalam. I got stuck in a damn heavy traffic TWICE!
Sekali pon aku dh tension. Ni die bg double plak. Adusss... Menjerit aku dlm keta.
1st stuck mse blik kje @ 7am. Xpena2 jem kt Minlon 2 tetibe je jem.
Igt jem kjap je tp bile dh merangkak2 dkt 1/2 hour aku dpt rsekn 2 bkn jem biase.
Byangkan la dr Minlon nk g komuter serdang pon dkt 30min. WTH is goin on??Grrr...
Smpai je kt stesen komuter 2 aku nampak mcm traffic 2 seperti x bergerak smpai ke Sapura or ats lg dr Sapura. Mau smpai ke tol jemnye. 2 blom campo akn stuck kt Tmn Kencana nnt.
Jd dgn penuh confident nye aku pon u-turn utk lalu Sg Besi je. Sampai ke tol Sg Besi jln mmg clear. Tp rite after tol, damn! It stuck too. Tp xla seteruk jem kt Besraya td (dgn harapan).
Lenguh je kaki aku menekan clutch. Ni la 1st time aku merasa skit kaki drive dlm jem.
Lucky me, traffic smooth lps Petronas(spt yg aku harapkan. Pheww,what a relief..)
Lalu jln Tun Razak pon xde la jem sgt. May b sbb pak2 polis dh nk blik g minum pg.
Xpasal2 aku smpai umah kol9. Selalunye kol 750 dh bleh tdo pon. Gosh!!
Ni sume psl DSAI. Pelik jgk npe diorang perlu nk block2 jln ni. Terbukti yg mereka tkut pd sumone yg pd diorang x bole bt ape2.
Besar pengaruh DSAI ni rupenye. Tau tkot? Tp klo di pihak yg benar kenapa harus takut?
Itu lu pk la sndri.
2nd time aku stuck mse nk g umah noni. Oji yg hantar sbb pg ni nk gerak g Melaka ngn opismate utk Azza's reception on Saturday. Gerak dr umah dlm 745. Tp kol 815 baru kt Pandan Indah. Ape ke he nye la. Nsib baik bkn aku yg drive. Klo x mau krem lg kaki aku. Dh la my hubby kne msuk kje kol9. Bile smpai susur klua Tmn Maluri baru la tau npe jd cm2. Ade moto jatuh kt lorong ke3 ropenye. Plik aku. Asal nk x-cident msti kt lane laju.
Pas2 igt dh lps x-cident the road would be smooth tp xsmpai 1kilo dh merangkak blik. Rupe2 nya ade lg x-cident kt lorong sbelah. 2 x-cident dlm jarak 50m. Juga di 3rd lane.
Ni yg aku rse bengang sgt nih. Dh jd hobi rakyat Malaysia agaknya suke tgk x-cident. Igtkan jem sbb ape la. *%&%#!!

0 chocolate bar left:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...