Saturday, November 1, 2008

susahnye...

ape ek yg susah?
xtau la nape aku ni ssh sgt nk collect hutang
dolo2 mak aku slalu mintak tlg collect duit baju
diorang ni pon 1
tempah baju pandai, nk bayar tunggu gji
tp dh gji pon lupe gak
kan aku jugak kne g mintak
malu gile time nk cakap "err..mak mintak duit baju"
skng ni pon cm2 gk
klo ade yg aku mintak 2 mksudnya mmg dh xde duit sgt la
mmg kene berkira abis-abisan
kadang2 ngn kawan2 ni segan nk mintak
tp kalo setakat singgit 2 bole kot nk halal
kang kata berkira plak
tp klo singgit*2 or more than 2times bayak la jugak kot
tp xleh nk salahkn mereka jugak
manusia ni kan pelupa (aku pon same la 2)
kena plak ngn aku ni yang pemalu nk mengingatkan
so, paham2 je la akibatnya


slain dr mintak utang byk lg benda aku bt aku segan nk ckp
antaranya ialah...
erm..tah la..lupe la pulek..
dulu sket2 je segan, sket2 je malu nk ckp
nnt dh igt aku list sifat2 malu aku 2

teringat plak mase stadi kat UPM dulu
time kering je slalu pinjam ngn faa
die ni jenis yg xpenah ingat bape RM yg org pinjam
nasib baik la aku ni baik & jujur. huhu..
wpon dia xpenah mintak n kadang2 aku pon cm terlupa je
tp at last aku mesti akn ingat jgk
sbb klo ade hutang ngn org ni hidup rase cm x tenang je
cm sumting wrong sumwhere
tp xtau la faa ni mmg btol xingat ke atau malu nk mintak
bole cik faa bg jawapan? :D

p/s: 1)dulu penah terbaca ayat nih:-hutang wajib dibayar walaupon tidak dituntut.
2)tuk faa n sesape saja:- klo aku ade hutang ngn korang, jgn la segan2 mengingatkan aku ye sbb aku rase cm ade lg hutang org yg aku x bayaq. sape ek? noni kah? *thinking face+rolling eyes*


ni pasal benda lain plak
sblum dtg keje smalam smpat buat kuah laksa :)
aku bt ni sbb Zana ckp nk dtg umah ptg ni
dh lama tangguh nk try bt laksa sndiri
sblum ni aku tukang makan je :D
1st trial yg bole dikatakan menjadi (dr segi rupa paras la)..heh2..

5 comments:

  1. -> pasal duit dulu aku kurang peka la...yer la duit bersepah2 jer atas meja. kalo de org curi pon aku xperasan...pe boleh buat....pelupa....cuma sekarang jer cm suka ngan duit jer...hahaha...kira, kira, jangan xkira....slalunyer kalo ko utang aku, kekadang aku hutang ko jugak...0-0 ar babeh...aku pon xingat kalo aku de utang ko...huhuhu...eh, duit bilik kite syer dulu aku dah bayar ker????

    ReplyDelete
  2. duit bilik 2 dh bayar kot.xpe la.. kire 0-0 la ye..?

    ReplyDelete
  3. Kawan....Jika ader salah silap tegur la...Jika ader HUTANG x bayar bgtau la...That is Kawan ^-^

    ReplyDelete
  4. hutang per ek?...Lot 10 kah?....terconfius...same ader dh bg RM 10 @ x byr lg....Last2 Luper...Maaf sesgt.....

    ReplyDelete
  5. nonny:-
    as i mention,sy sgtla segan nk mintak.cume kdg2 je kot jd x malu.huhu..susah nk explain how i feel 'bout this even with the best-close-fren.

    tp utk x mengecewakan awk,sy akn try ckp,ok? :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...