Thursday, December 11, 2008

Kesian+Geram

balik keja td terus g dato keramat
sbb malas nk klua simpang aku lalu la jalan gurney
sambil 2 nak tgk kedai touch n' go AKLEH (tutup dah pon :p)
dalam jarak xsampai 500m kt traffic lite dkt felda 2 aku nampak ada 1 motorsikal yg ditunggang 2 lelaki menghampiri satu motorsikal yg sedang berhenti di traffic lite itu
mule2 aku ingat diorang 2 kawan2 nk passing barang
bile sampai dekat baru aku perasan pak cik yg berhenti 2 kene ragut (ke rompak?or copet?i dun noe)
terus aku kunci keta (klo x malas aku nk kunci)
pakcik 2 terseluk2 poket belakang dia mungkin sebab terkejut
aku pon dengan prihatinnya bukak tingkap tanye what happened
dari loghat dia rasanya boyan kot
dia ckp "ic(sambil tunjuk moto yg dh menghilang+seluk poket lagi) xda"
kesian gile aku tgk dia
dh la keja guard je, moto pon cikai je
sampai lamapu hijau aku tgk dia dok terseluk2 poket lagi
terus aku rasa hangin+geram ngan 2 orang pemuda *i** itu
sangat kurengg ajaqq
terus terpk kenapa la aku x kejar dan amek no plat dia(cam berani.heh..)

tapi tu la
skang ni macam2 sangat jenayah
sape2 pon bule jadi mangsa
harap2 Allah hindarkan kita dari semua itu
kpd kawan2 beringatlah sebelum memberi peluang kepada penjenayah untuk melakukan jenayah ?*peace*
JENAYAH MEMBAWA PADAH
ummi syarni melaporkan utk 999 :D
...

selepas itu oleh kerana perut terasa lapar aku terfikir2 ape la nk ngap malam nih
malas dah nk masak
terus teringat nasi kukus ayam dara dpn Texas dan Laksa Shack kt Jusco
nasib baik gerai nasi kukus 2 tutup
xyah aku susah2 bt pilihan
jadi inilah dinner aku malam nih
asam laksa
xpuas aku makan sbb laksa dia ciput bebeno skng nih
harga lg mahal lak 2
kene buat sndri jugak baru puas.haishh...

i love laksa as much as i love my hubby, my family n myself :p

4 comments:

  1. "i love laksa as much as i love my hubby, my family n myself :p"

    i luv ur huby 2.
    wut??
    tidakkkkkkkkkkkkkk!
    hahahha.
    kiddin'.

    ReplyDelete
  2. wooo...bile nak kasi aku pekena laksa hg nih!pergh..aku pun peminat laksa no.1..huhu..moga2+mimpi2 ppt mkn laksa buatan air tgn hg!huhu

    ReplyDelete
  3. insyaAllah, sebelom aku blah dr sini aku akan tunaikan permintaan ko tuh!

    sabo ye..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...