Thursday, January 22, 2009

tarik rambut

aku tengah berkira-kira hendak 'menarik' rambutku
haruskah atau patut dilupakan saja?
dah lama oji suggest pegi rebonding tp aku je yg tak mau
bagi aku kerinting lebih seksi :p
and i like messy hair too
nak-nak aku ni jenis yg malas sikat rambut lepas mandi
sbb aku suka style rambut aku bila bangun tido if i do so
*bukan aku syok sendiri tp ada org penah puji tau!*

tapi bila aku tengok biras aku yg sorang tu rebonding,aku pon terasa mau juga.huhu..
ditambah dgn penemuan blog Far yg ade entry pasal rambut :D
dan ada insan yg baik hati hendak sponser(TQ!)
makin meluap-luap rasa nk 'menarik' rambut kusutku

rambang mata pulekk nak pilih
mana satu yg sesuai dgn muka aku yg makin bulat nih?
haruskah dibawa gambar ini ke saloon?

ini?
ini?
ini
atau ini?


mungkin ada yg ckp kalau tutup lagi sesuai
aku tau tutup aurat itu wajib
aku juga tau siksa yg bakal dihadap
jd kenapa masih liat ek?
sbb kesedaran & keinginan untuk berubah belum kuat
atau belom bersedia dgn sepenuh hati
kadang2 aku hanya hangat-hangat taik ayam
terikut-ikut orang disekeliling aku
macam lalang!
satu hari nnt pasti berubah.pasti!

9 comments:

  1. aku suke gamba no 4..ko gunting camtu la..pastu tarikkkk...hehe..

    ReplyDelete
  2. same je taste ko ngn laki aku.huhu..
    aku igt nk bt cm no2 or no3 tu.tp laki aku ckp nnt muka nmpk kurus.

    aku mmg nk kuruskan muka :p

    ReplyDelete
  3. i'll vote for no.4 also ;)...
    tp no.3 pon not bad...tp ko jgn wat yg no.1 or 2 coz nnt nmpk leher ko pjg sgt...kalo ko wat pendek atas leher nnt muke ko akan nmpk lebey bulat kot(mcm pengalaman aku je tu..hehe)....xpon ko wat la bob style kalo nk bg nmpk lebih fresh look (cuma bob style dh x in sgt skrg nie)...erkk..tetiba mcm byk lak bg idea..bertambah la rambang pilihan ko...kuikui...btw,nie opinion aku je ;)

    ReplyDelete
  4. terima kasih atas pandangan anda cik sheila.
    akan aku pertimbangkan sebelum dibawa kpd meeting ngn bahagian kewangan.huk2..

    ReplyDelete
  5. ummi,
    aku rasa nag wat no 4
    sesuai dgn ang la
    tak pun no 3
    tp yg plg sesuai no 4
    then ang consider tgk no 3 tu
    no 1 and 2 mcm tak sesuai ja dgn ang

    ReplyDelete
  6. no4 jugak?aku baru nk consider no 1 n 2 tu.last2 taste my hubb jugak yg digemari.haih!

    ReplyDelete
  7. ha ha

    no 1 and 2 tu ok gak
    tp tak sesuai kot dgn ang
    ha ha

    ReplyDelete
  8. aku xtau nk cadangkan yg maner...sbb gamabr yg aku pilih tue semua kau berkenan...nasib la rambut nih berbulan baru panjang..kalo x aku buat semua..hehehe...

    tuk ko...kalo ko rajin nk jaga lepas rebonding ko wat la yg 3 or 4..(i'm prefered the 3rd) tp kalo maleh nk ikut pantang n larang die...ko wat la pendek...like 1 or 2 (i'm like the 2nd) then all is up to you babe..

    xpon..sampai kedai gunting rambut ko mintak la consultation from the hair designer....that is the best...

    ReplyDelete
  9. ish..susah nak pilih ni.kalau aku mmg lg suka no3 tu.
    susah2 pkai tudung je.g klantan bli byk tudung harap pakai p ofis je.huhu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...