Wednesday, January 21, 2009

save the earth

aku beli bag ini di Jusco td
bole jgk bt bag g picnic dan balik kg :D

dah lama aim nak beli tp xde kaler yg best
*oren tu kire best la.heh! :p*

rasanya semua dh tau kegunaan bag ni
yg xtau 2 pegi la dgr iklan kat mana2 Jusco
usaha ini sangat murni bg aku

takot aku melihat kesihatan bumi kita hari ini
entah berapa lama lg mampu bertahan
sempatkah ia hidup untuk anak,cucu, atau cicit kita?
sudah banyak tanda depan mata
kita masih pejam buat2 leka
memang susah nak ambik langkah bermula
sebab kita tak biasa(jadi biasa2kan-lah ye?)
mulakan usaha demi bumi kita!

jadi kawan-kawan,marilah kita berusaha bersama :)
byk mende bleh buat, contohnya
yang mane isap rokok 2 udah2 le
cari la benda lain kalo rasa nk mengisap(kenapa aku rasa cm nk gelak je ngan ayat nih?)
tp jgn pulak isap ganja(hish,jangan2!!)

atau

langkah kecil faedahnya besar
jadi renung-renungkan dan selamat beramal...


5 comments:

  1. huish..ayat mngisap tu len mcm je..haha..

    tp kan,rokok tu asap dia sikit je..kalo hembus tu,skjp je nmpk asap dia..pastu ilang..so,xde effect kt atmosfera kn? kn? kn?

    hehe..

    ReplyDelete
  2. waaaa..tteiba aku rasa ko mcm begitu prihatin psl masa dpn ANAK cucu kita di masa hadaan...*ehem2*
    tp tbl la...dulu kalo g mandi sungai cantek je tgk...skrg dh penuh sampah sarap....marilah bersama2 menjaga bumi kita;)
    *p/s: mmg beg tu blh jadi beg berjln2 or blk kmpg pon sbb mak aku ske btol bwk beg tu berjln..aiishhh..

    ReplyDelete
  3. wahh..pandai2 je lyter ni buat alasan pasal isu rokok tu..

    cakap nk benti mrokok..bilenye nk benti..

    ReplyDelete
  4. oi.baik ati ko menjaga bumi..jaga jek la sistem kat HKL tu sudaa..takut tak terjaga plak nnti..ngeh..ngeh..ngeh!..

    ReplyDelete
  5. lyter:
    pandainye incik lyter..
    ko tau xape ade dlm asap yg ko ckp sikit 2?

    s.h.e:
    mmg bakal jd bag jalan2.
    kelantan :D

    azie:
    ko tolong ketuk die bg pihak aku.huhu..

    miss_slum:
    sistem xde masalah.
    so xyah la jaga :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...