Friday, January 30, 2009

trip kelantan

lambat tol nk update
sbb arini jumaat bleh la update kat opis(kat umah terBZ plak ;D)
lame gile gomen break ari jumaat (12.30-2.45)
bole merayap ke sogo tuh!

23 Jan
plan nk gerak kol9 tp sbb bojan lambat,kol11 baru gerak
ikut jalan gua musang (jauh gile!)
aku tido-bangun-tido-bangun 5kali pon tak sampai2 lg
kalau g ikot grik mak aku bole pegi sana balik hari je!(siries tak tipu)

24 Jan
sampai KB kol7
melilau cari hotel(kot-kot ada) walaupon dah booked kondo
sume hotel full house, g jugak kondo 2
mmg selesa compared to duduk hotel :)

around 2pm gerak g umah mat kat tumpat
mak dia masak nasi berlauk (sedap walaupon simple)
malam plak g shopping kat wakaf che yeh
beli tudung je kat sini

25 Jan
gerak awal ke Rantau Panjang sbb tau kompom jem kalau lambat
kol10 sampai dh susah dapat parking
kat sini beli baju,jeans,toto utk aku n mak,tudung(lagi)

masa kat sini la aku terbeli bag mengkuang yg ada kulit babi
mula2 tak perasan sbb dh bekenan sgt
masa tgh tgu budak2 bujang beli seluar aku pon belek2 la bag tu
then baru perasan ada 3dot yg menandakan itu kulit babi.huh!
cepat2 aku pegi tukar
makcik tu pon muke semacam je bila aku ckp nk tukar
mesti dia tau pasal kulit tu tp tanak bgtau aku(bersangka buruk plak aku nih!)
dia tanya nape nak tukar
aku klentong cakap nk yg besar sket senang nk isi fail2 g opis :p
nasb baik!kalau tak aku dok usung bag 2 kulu-kilir.eiii...

pkul2(lame gile shopping) gerak ke umah shahaiman kat pasir mas plak
makan tgh hari kat situ (kira makan tgh hari kami selama 3hari ditaja la.haha..)
pas makan gerak ke PCB-balik rehat-malam ke wakaf che yeh lg ;D

ngantuk sgt!

26 Jan
pagi2 pegi pasar Siti Khadijah ngan Abg Joe n his wife(yg lain membuta lg)
tujuan asal ikot sbb nak beli budu je
duit dlm purse aku tgl duit singgit2
sbb aku bijak aku bawak purse oji skali.haha..*gelak besar*
jd aku terbeli kain ela,brooch n kebaya nyonya

kne soh tailor btkan kebaya nyonya.haih!

duit aku guna bli budu je =)
tu pon mahal gak!2 botol rm3
kat care4 pon baru rm1.20 sebotol
shahaiman ckp harga dia 80sen je sptutnye
aku malas nk bising wpon aku sgt xpuas hati
diorang ni kalau tgk org free hair je pandang semacam
*2 baris seterusnya terpaksa disensored atas sebab2 keselamatan*

around 12 gerak ke rumah mat lg skali utk habiskan pakej lunch ;)
pas makan gerak ke setiu, g umah Aidil plak
kol6 sampai-kol7 dinner-8.30 gerak cari kepok
sbb dh lewat tak dapat beli banyak
then singgah umah mertua yeop plak (dh jadi program melawat kawan2 :p)
kol11 gerak balik KL

27 Jan
sampai KL kol7 sbb sesat tak jumpe highway


gambaq akan ku upload kat umah
sbb masa pegi takde digicam lg
so xde la byk gambaq :)
ni je yg ada

mmg tah hape2

14 comments:

  1. wei
    aku ada gak dgr pasal kulit babi asa 3 dot tp sampai la tak cam
    thn pas aku p kelantan gak
    wakaf che yeh tu menag byk tudung kan
    rantau panjg lak mcm pdg besar kan
    tudung2 dier murah giler yg batu2
    kat sana br 20 - 30 hengget tp c ni mau rm 50

    ReplyDelete
  2. liyana:
    mmg pon.kat sini akan skali ganda harga sana la.patut la org klantan kebanyakannya pakai tudung.sbb tudung murah.hik2..

    ReplyDelete
  3. ade plak pakai tudung sbb harag murah...iskh2...

    ko dah samak lom tangan ko??

    ReplyDelete
  4. ooo ade ek kebaya nyonya kt pasar siti khadijah tu??huhuh xpenah tau pn..mhl x ? umi beli bape rm sepasang? ni buat rs nk balik kg ni...huhu

    umi beli budu tu botol panjang ke pendek??
    sbb kalo kat pasir puteh kalo botol panjang rm1.50 sebotol,botol kecik@pendek rm1 sebotol..huhu

    ReplyDelete
  5. cheis. hampa. gamba yg aku nanti2 kan. tp satu pn tkde. cheis cheis dan cheis lg. huuuuu...

    ReplyDelete
  6. mr asrul:
    itu hanyalah perumpamaan ye incik asrul :p

    apa yg aku paham,kalau sama2 kering xyah samak.


    suria:
    erm..xtau la 2 kebaya nyonya ke x sbb umi beli yg xsiap lg.umi tnya dia kebaya nyonya ade x,pas2 die tunjuk la.suria ckp ni baru ter-pk btol ke yg 2 kebaya nyonya.haih!
    umi bli kt mpkb tak sampai 50 pon.

    budu 2 umi bli yg pendek je.mmg yg harga 1.20 kt care4.huhu..
    ape2 aje.

    miss:
    kan dh ckp xbyk gambaq
    lambat sket aku upload
    gambaq pon tah hape2 je ;p

    ReplyDelete
  7. untuk semua yg was2 tentang babi :p

    http://soaljawab.wordpress.com/2008/10/18/was-was-tentang-anjing-dan-babi/

    ReplyDelete
  8. woo nti tepek la gambar kebaya nyonya tu..*wink wink*

    mhl tuuuu budu kecik rm1.50..mmg patut pn bakar kedai dia tuh...huhu

    ReplyDelete
  9. tu je gambar yg ada :D

    suria:
    umi xsure tu utk kebaya nyonya ke tak sbb bli yg belom jahit.bole kot klo soh tailor btkan kebaya nyonya kan?

    ReplyDelete
  10. aah la ummi tu kain tuk jahit kebaya nyonya la tuh...huhu ade rupanya kt KB...uwaaaa nk balik kg gakk....

    ReplyDelete
  11. oi umi..spe bojan tu?haha..suke suki ko jek ekk..lg 1, wah2..beg duit oji beg ko jua ekk..haha..bagus2..kikis smpi oji buuuutaaakkk!..haha..:P

    ReplyDelete
  12. suria:
    ooo..btol la ek?huhu..

    miss_slum:
    ish..mmg org pgil die bojan la.bojan yg baik,bukan bojan jahat.single lg.ko nak?haha..

    dia dh botak sket la :p

    ReplyDelete
  13. wow..p kelate..family kitaorg asal plan nk p kelantan gak since dah di Terengganu..tp ms x mengizinkan..tp bestkan mkn2 angin nih..

    ReplyDelete
  14. afira:
    best2..tp umi lebih kpd jalan2 shopping & melawat kawan2.xde pon melawat tpt2 bersejarah ke apa.huk2..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...