Thursday, February 19, 2009

surat cinta kpd abg-abg polis trafik

wahh..terasa agak lama aku tak menghupdate blog
this week i'm super-duper busy
ada 2 keja kena submit mgu dpn
dan kerjanya pulak memerlukan aku melawat stp jabatan di HKL
gile ape nk cek spec semua PC?

hadoii!!!

act,bukan nk ckp psl 2
setelah sebulan berulang-alik keramat-HKL aku noticed 1 perkara
jalan xkan jammed melekat kalau xda polis trafik jaga
from my observation,this is deadly+seriously true!


jd kpd abg2 polis trafik sy sgtlah berbesar hati andai abg2 dpt duduk je dlm opis smbil menikmati air-cond yg nyaman dr berpeluh kawal trafik yg akhirnya memberi tekanan kpd org lain esp me!
disebabkan perkara itu aku slalu tercarut kpd mereka

kdg2 nk ckp kurang cerdik pon ade gk
tah mcm mana diorang jaga

cthnya:-

situasi 1
dr jln ampang ke jelatek dh melekat dpn traffic lite dpn lrt jelatek 2 dia dok jugak soh keta dr jln ampang gerak
patutnya stop la dulu bg keta kt jln dato keramat ni gerak(bab ni mmg aku carut habis-habisan)

situasi2
bila dia lepas keta dr jln dato keramat utk ke jln enggang, dia xjaga plak traffic lite kt simpang jln enggang 2(yg dkt showroom produa)
dh merah,same gk xleh gerak
then keta dr jln setiawangsa pon dok mai lg(kn dh keluaq loghat aku),pas2 stop kat tgh2 traffic lite dpn lrt jelatek, sbb keta dr jln dato keramat tgh gerak ke jln ampang
see, betapa tidak synchronize-nya mereka bekerja

baru bpe bijik keta dr jln dato keramat lepas, dia dh stop, then soh keta dr jlnn ampang plak gerak
blah jln ampang-setiawangsa dia bukak 5min,jln dato keramat-jelatek bukak xsampai seminit
depa tak tau kot sbb depa jln 2 jem smpai damai (or lg jauh)
mungkin jln ampang pon jem gk,tp be fair la

ada ke org yg paham apa aku rabankan ini?
takpe, janji aku sendiri dpt luahkan ketidakpuasan hati ini


mmg lg senang kalau xda polis trafic jaga
aku dh cam sgt klo jln gerak lancar je msti xda polis jaga
klo jem melekat(tau dah!), pas 20 minit baru nampak dok pritt-pritt
tah apa yg dia jaga pon taktau
geram betol!!!

jalan2 yg aku gambarkan dln cerita di atas :D

aku tgh pk2 nk bt aduan kt customer servis diorang
sape tau no hotline depa boleh bgtau aku

:D

5 comments:

  1. dasyat makcik nie..... gila! nanti kena saman baru tau... muhehehee..

    ReplyDelete
  2. berani kerana benar :D

    xcaya lalu sndiri kat jln 2 kol5-6

    ReplyDelete
  3. hi there darling, nice knowing you!:)
    We have just updated our sales blog @ This is So Fashion. We currently have oblong Tie Rack scarves. Do visit us :)

    ReplyDelete
  4. ish ish..marah bebeno nih..umi..mcm2 keja umi kena buat..check spect PC tu boleh suruh PPTM bawah umi la..or technician..bkn keja pegawai..tp kalo nak buat tak salah..bagusla..

    ReplyDelete
  5. malas nk soh diorang bt.
    bila umi suruh angguk2 ckp boleh tp bila follow-up blik ckp xsiap lg.

    kena la bt sndri.kalo x nak jwb apa kat bos bila dia mintak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...