Saturday, April 4, 2009

sawang cleared!

terasa bersawang pulak blog aku tanpa new entry selama seminggu
bukan kerana busy atau apa
hanya malas dan penat dengan kerja yang sedikit
plus, tiada apa-apa yang menarik untuk ditaip di sini
kalau ada pun aku pulak yang takde mood disebabkan penat
(kenapakah ayat aku seperti berbelit?)


minggu lepas aku asyik kena lawat klinik
kiranya satu HKL aku round untuk pantau sistem
balik rumah aku lemau keletihan
lepas masak hanya pk nak rehat


minggu lepas jugak masak ketam goreng bercili
masih perlu improve skill sebab first try.huhu..


ni pulak antara makanan peveret aku (resipi my MIL)

instead of goreng telo mata bodo-bodo, tambahla cili+bawang
nak kate telor dadar bukan,telor sambal pun bukan
jadi aku namakan ia telor mata bersambal
sangat berselera dimakan bersama nasi panas.hukhuk..

untuk minggu depan:
aku hanya akan masuk ofis hari isnin sahaja.yeyy!!
best sebab takyah masuk meeting pegawai kanan yang bosan
takyah pegi arkib kat jalan duta sanun untuk tengok sistem
takyah pegi putrajaya untuk taklimat Kaspersky
takyah risau akan dipanggil bos.haha..

tapi aku kena attend training kat Pernec
walaupun training tersebut mungkin membosankan aku tetap suka
sebab sangat dekat dengan rumah
jadi aku takyah harungi jem untuk 4hari
(aku juga sudah berani membunyikan hon pada abg polis trafik yang mengawal trafik secara tidak adil.itu pon aku sangat suka.haha..)

7 comments:

  1. wah...berani hon polis?..hehe

    ReplyDelete
  2. wah ketam goreng bercili..
    baru last week ckp kt kama nk mkn ketam grg bercili tp xsmpt nk buat/nkg mkn lg sb asyik kursus2..
    hukhukhuk

    ReplyDelete
  3. sdpnyer ummi dah msk mcm2
    nanti aku pi umah ang
    ang msk tau
    ketam ni
    mcm sdp
    telor pun kau uka
    huhu
    tp maybe pas bln 6 aku pi
    sebba skrg tgh diet nasi
    3 bln
    he he
    wish me luck

    ReplyDelete
  4. lauk yg sempoi2 mmg le sedap dimkn ngan nasi panaz.wat la ikan bilis +bawang+cili padi..goreng n taruk kicap..mkn ngan telo dadar..walaweii..rase cam lama x wat..huhu..dl sll wat sbb mls nak msk..heh..msk yg simple ala2 resepi org bujang kononnye..hehe

    ReplyDelete
  5. fadeeya:
    nak hon tu pon teragak2.rase berdebar2 cam nak fight makcik cafe B2.haha..

    tp bila dah lame sgt tunggu,hon je.pastu buat muka slumber.huhu...


    suria:
    kama kan banyak cuti.sohla dia masakkan :)


    liyana:
    wahh..sungguh2 diet nampak.
    kalau nak mai bwk la ketam skali.haha...


    miss_slum:
    aku penah buat tu.mmg sedap makan simple2 ni(cewahh..alasan org malas masak)

    ReplyDelete
  6. ummi...awat telur dadar bersambal tu hangus???

    ReplyDelete
  7. bukan hangus la kak.kan sambal tu kene masak betol.masak sampai itam.

    err...hangus gak kot sebenarnya.huhu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...