Friday, May 29, 2009

cerita induksi dan rambut

sori ye cik emmy sebab lambat menghupdate
induksi aku pack sangat
tak tau cana Suria sempat lagi membelog masa induksi.huhu..

cerita induksi:

view from our penthouse =)

hari 1st & 2nd boleh lagi bangun 6.30 or 6.45
masuk hari ke-3 6.30 dah start aerobik+poco-poco ala tentera
wahh..semput aku 45 minit beraerobik dan berpoco-poco
1st time berpoco-poco, langkah aku memang kayu
aku ni pekak tone sket sebab tu susah nak step ikut bit
jadi aku hanya kira 1-2-tag,3-4-tag,blakang-blakang-tag,depan-tag-blakang-tag,pusing.haha..
petang pulak ada sukaneka dan yang penting selama 3 petang bersukaneka team aku jadi johan keseluruhan walaupon kami hanya ada 10 orang (team lain 11 orang)
jadi bila ada aktiviti yang 11 orang kena participate, salah sorang dari kami kena buat 2 kali
tapi still boleh menang (walaupon hadiahnya hanya hamper) :)

team leader kami, jill yang sangat supportive

nasib baik aerobik & riadah hanya 3 ari je
kalau 4hari mesti kaki aku dah tercabut (hiperbola la plak :p)

bila dah penat beraerobik, masuk kelas mula la tersengguk-sengguk
sanggup skip lunch sebab nak naik tido kat bilik
hari takde riadah kena praktis poco-poco untuk malam dinner pulak
jadi memang takde masa nak berehat-rehat
nak mandi pantai pon tak sempat tau!nama ja dok tepi pantai.huh..


dinner time

walaupon penat induksi ni OK sebab takde tugasan individu *peace*
hanya perlu public speaking dan bereskan tugasan kumpulan yang di copy paste.haha..


cerita rambut:

remember this enrty?it's done!
lama betol nak bt keputusan
kejap nak, kejap tak nak
kadang-kadang benda yang kita terlampau fikir ni memang tak menjadi
aku pon dah lama tak fikir pasal ni

semalam masa lalu depan saloon kat carrefour wangsa maju, oji tanya "taknak rebonding ke?" (laki aku ni kalau nak buat apa-apa bukan nak bgtau awal2.unexpected betol!)
dan aku dengan pantas pergi survey harga dan terus kira jadi.huhu..
sangat penat oke tunggu selama 4jam
dah la baru balik dari PD, penat berinduksi pon tak abis lagi
padan muka aku.haha..
jadi ini hasilnya

gemuk lepas makan 6x sehari for 2weeks


nota kaki:
malam ni balik kedah,yey,yey..bole gomoi heri :D

akhir skali terimalah persembahan poco-poco dari kumpulan aku =p


please note that video taken by amateur.full video by request only.hahaha...

7 comments:

  1. wahhh seronoknye ber poco2..
    tggu gak aritu,tp kami xde poco2..kalo ade poco2,konfem i org pertama yg join..hahha
    kami byk gak ms free,ptg2 xde aktiviti,time tuk berblogging n online...hahha mlm2 pn kdg2 free gak,xde kuliah..
    kami jgk xde aktiviti persembahan n dinner2 bagai..huhu

    ReplyDelete
  2. waaa...akhirnya ko wat gak rebonding tu ek...:thumbs up:...lawa rambut baru kakak ;)..

    **p/s:ko blk kdh,g kenduri afida ke?aku xdpt pegi coz cousin aku pon kawen.kalo ko g sampaikn salam aku kt dia k..

    ReplyDelete
  3. haha..bole x aku gelakkan ko menari poco2 tu pagi2 bute nie..kihkih..waa..mekap beb..waa..rebonding beb..tomeii sgt2..hihihi

    ReplyDelete
  4. suria:
    wahh..lapangnya korang.kami kelas sampai 10.30 mlm.petang ada masa rest tp kena praktis poco-poco n persembahan dinner.
    abis kelas kol 10.30 pon kena sambung praktis lg.kadang2 sampai kol 1 pagi.huhu..sangat penat tp best.

    sheila:
    lama tu amek masa nak bt keputusan.
    aku xp pon kenduri fida.


    miss_slum:
    ciss..sampai ati ko gelak ye.penat aku praktis melembutkan segala tulang beluang aku.siket lagi nak jadi sutun.haha..

    ReplyDelete
  5. ummi,
    cayalah..cun beb dgn imej baru

    ReplyDelete
  6. nice hairdo! i like.. ;D

    how much it cost?

    ReplyDelete
  7. liyana:
    err..TQ :)

    ina:
    harga aku gtau kat YM je.huhu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...