Wednesday, September 16, 2009

baju rayaku

hari ahad lepas pegi jalan TAR cari baju melayu ojie
susah sgt nak jumpe yang sedondon ngan baju aku

then ternampak kat satu kedai diorang dah siap pasangkan baju melayu & baju kebaya
ojie berkenan yang tu(aku lagi la.hehe...)
sebab rimas dah nak mencari dengan keadan orang yang ramai macam ulat taik, kami amek yang tu je
bertambah la baju raya aku dan rabak duit kami 450 untuk 2 pasang baju :( (ayat dibaiki setelah dikomen oleh ina.haha..) 

lepas try, baju aku tu besar la pulek
saiz M pon besar ngan aku?
ooo..puasa.dah turun 3kg.hehe...
orang kedai tu cakap boleh alter, hari selasa siap

so malam tadi pegi la dengan penuh harapan
sampai je kedai orang tu cakap TAK SIAP LAGI
dia cakap hari khamis baru siap
tu pon lepas aku cakap aku balik kampung hari khamis
kalau aku cakap balik hari jumaat?
jumaat la kot dia soh amek 
kalau esok tak siap jugak punah la harapan nak raya sedondon :((

p/s:kira-kira balik, sepertinya beraya sakan aku taun ni walaupon xde bonus :(

10 comments:

  1. 450 baju saje? waah! mmg kaye2... hehehe...

    ReplyDelete
  2. ngek la ko,na.
    jap nak betolkan ayat.huhu..

    ReplyDelete
  3. entry leeby kurang sama. miahahaha

    ReplyDelete
  4. kak u ni.same je.tah bile dia publish.dtg keje pg td tgk kak u xupdate pon lg.

    ReplyDelete
  5. umi..

    Selamat Hari Raya..
    Maaf zahir dan Batin

    Tahun ni raya kt mana?

    Jemputlah ke rumah Kak Nora

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya utk kak nora jgk.
    maaf zahir batin dari hujung rambut sampai hujung kuku :)

    raya kat kedah dulu.tp 2nd day raya dah kat perak.xtau raya ke brapa plak balik kedah.

    ReplyDelete
  7. balik perak ke? singgah ler batu kurau..

    selamat hari raya.. maaf zahir batin.. mai datang umah.. tak nak tgk aiman ke?

    ReplyDelete
  8. saiz M memang la besar ummi
    aku beli yg siap pun kai sais S

    ReplyDelete
  9. azza:slamat hari raya..aku xtau lg bleh singgah ke x.banyak umah nk kena singgah.huhu..

    liyana:hg xpa la pakai size S.aku klo pkai size S mcm pkai baju adik hg la.baju kurung nmpak cm baju kedah la.
    :p

    ReplyDelete
  10. hahahaa
    tu lah
    ang tinggi sgt

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...