Wednesday, September 2, 2009

entri nasi campo

rasanya dah lama tak jahit manik
last manik aku jahit ialah manik piramid
semalam bosan2 duduk sorang kat umah cari baju yang sesuai ngn manik yang ada
nak buat kuih lambat lagi nak raya
sempat pulun isnin n selasa minggu depan (siap apply coti lg.huhu..)

kali ni try buat manik beriring 2 layer plak
hanya try stail yang basic2 sebab saya budak baru blajar :)
sanggup tido pukul 1 sebab bersemangat nak menjahit
pagi tadi bawak gi ofis sambung jahit masa lunch
hanya ni yang siap
takpe.esok sambung lagi

:D

gambar kat bawah ni saje nak menempek sbb nak delete dari camera

ni gambar mase bos belanja makan kat kg baru sehari sblum puasa
untuk makluman bos kami ni memang rajin belanja anak2 buah dia makan
:)
tq bos..murah rezki bos



ni plak parcel dari mak aku bulan lepas
penangan H1N1
sanggup pos mask utk anak2 dia
(actually yong yang mintak pos)
tq mak! :)
aku pow 10 keping je
tu pon tak pakai2 lagi
rimas ar pakai nate ni.dah la busuk :p
kat hospital pon pakai kadang2 je
pernah termasuk ward H1N1 peads tanpa pakai mask.huhu..
kalau kena pegi ward, sampai ward baru mengemis mask kat nurse
tapi balik je ofis memang aku akan cuci tangan

kepada kawan2 sila jaga kesihatan anda
pastikan anda tidak menyentuh T-zone(mata,hidung,mulut) anda selagi anda tidak mencuci tangan selepas menyentuh benda2 di tempat awam seperti tangga & dinding dsb (sila pk sendiri)


and final pic is relenza
fyi relenza ni antiviral flu untuk mereka yg takde penyakit spt asma,radang paru2, diabetis, obes dsb yg dikategorikan sbg hi-risk
bagi yg tergolong dalam hi-risk doktor akan bagi tamiflu
so, jangan confius kot2 nak gi beli sendiri
doc kat tempat keja oji dah bagi relenza ni masa kami gi check-up H1N1
guna bila ada simptom & of coz atas nasihat doc
harap2 takyah guna.semoga Allah jauhi kita semua dari virus ini
Aminn...

p/s:mula2 nak cita pasal manik je.last2 jadi nasi campo plak.layan je la :D

2 comments:

  1. alamak umi..org jahit manik tak siap2..heheheheh...rasa kemalasan tahap kuta..tambah3 bulan posa nih..masa cepat sungguh berlalu..sangat tidak sempat..chewah!

    ReplyDelete
  2. umi jait kat ofis.balik umah mmg xdan.nak masak lg.penat.huhu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...