Thursday, May 13, 2010

cerita aset

geram betul bila kena buat kerja ngan orang lelaki yang suka mengelat!
pasai apa la kebanyakan lelaki macam tu?
tak paham sungguh aku
kalau sekali sekala rasa malas nak buat kerja tu normal la
ini tak,bila soh buat kerja ada ja alasan

semalam sakit hati betul ngan sorang penyelia
dah la masa taklimat aset tak datang
bila cari nak gi periksa aset kat IPR gagal dihubungi pulak

semalam call untuk next audit
ringkasan conversation semalam:

aku: en roslan,1/6 ni nak pegi periksa aset kat oftal pulak.aritu masa gi IPR en roslan tak join pon.
penyelia: oooo...1/6 tak boleh sebab hari tu birthday saya
aku: haa...birthday la kena pegi boleh celebrate skali (sbb aku ingatkan dia lawak2 je)
penyelia: tak boleh sebab tiap-tiap taun saya akan amek cuti nak celebrate birthday saya
aku: laa...abis tu nanti anniversary nak celebrate lagi
penyelia: tak-tak.saya birthday semua saya sambut
aku: hmmm...takpe la camtu.nanti saya arrangekan en roslan pegi periksa kat jabatan lain
penyelia: eh,jangan la macam tu... saya memang nak cuti
aku: takpe lah! (dengan bengkerknya)

tuu dia...cantik punya alasan
kalau aku call untuk next audit mesti cakap nak celebrate birthday anak dia pulak.tak pon birthday tok dia
haih! sangat sakit hati kalau dapat ahli kumpulan macam ni
tu baru sorang
sepanjang pemerhatian aku ada lagi 2 orang yang bermasalah
tunggu dan lihat je masa next audit nanti


skarang tengah pening siapkan report audit IPR aritu
dekat subulan aku tunggu pegawai aset dia (laki jugak!) nak hantar kewpa-4 & 5
adusss...dah la hantar benda tak lengkap
nak muntah aku tengok!sabau je lah...

4 comments:

  1. hahah sbr ummi..jgn tensen! sian baby..huhu mmg benda2 melibatkan aset ni mmg sgt menyampah nak buat..walaupun sy lecturer,tp aset ict pn sy yg kena bertanggungjwb..huhuh org2 mcmtu report je kt bos...abis citer..

    ReplyDelete
  2. bersabar lah, ummi...heeee..ceria dan happy selalu tau, biar baby pun ceria2 dan happy2

    ReplyDelete
  3. suria:
    juz jaga aset ICT ok kot.umi jadi pemeriksa aset jenuh la.kena p check kat jabatan,buat repot lagi.HKL ni kan besaq.huhu...

    zera:
    tgh cuba bersabar ni zera.cuma nk ceria n happy tu tak berapa boleh lg.asik emo je.sket2 nangis.huhu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...