Thursday, May 6, 2010

semanis gula...

hari ini...
disebabkan kedaifan dan keceluparan mulut ku
semasa sesi screening dulu
aku terpaksa minum air gula yang sangatla tidak menyenangkan tekak
daif sebab tak tau kalau ada family history yang ada diabetes kita pon terpaksa menanggung akibatnya
mulut ni pulak tercelupar cakap mak aku ada diabetes
padahal bukan penyakit keturunan pon
dah tua-tua ni baru kena.tu pon bukan diabetes yang serius
inilah jadinya kalau kurang amek tau pasal pregnancy.huhu...

so, to all mommy-to-be out there
kalau confident anda tiada diabetes
please zipped your mouth tightly
unless you want to taste that extremely sweet n sux glucose
hampir-hampir nak muntah aku telan
my cousin ada pesan kalau boleh telan sekali harung je
tapi memang tak boleh
jadi nak kurangkan manis aku kumpul air liur dan telan bersama-sama air gula.heh!

dah la kena puasa dari semalam
pagi ni lepas minum air gula tu tak boleh makan sampai pukul 10
sebab kena amek darah lagi sekali
i am damn hungry!
dah la pepagi je yang rasa berselera sket nak makan.adoiyaii...

2 comments:

  1. mak ang de diabetes ka ummi

    ReplyDelete
  2. ada sat ja.la ni xmkn ubat dah pon.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...