Thursday, December 8, 2011

Jadual Gaji Sebaris Bagi Skim F

Dapat email jadual gaji baru untuk skim F. Katanya dari sumber yang boleh dipercayai. Orang kat JPA yang emailkan. Cuba kawan-kawan renung-renungkan kat mana tahap gaji kita. Nak kira-kira ni kena rujuk tangga gaji lama sama na. Setakat nak berangan-rangan dulu boleh la. Berangan tak kena bayo ye dik non. Haha...






Petikan dari Pekeliling SBPA:

Kaedah Pemindahan Gaji Dan Tarikh Pergerakan Gaji

33. Bagi maksud pemindahan gaji ke JGS pada 1 Januari 2012, pegawai diberikan satu (1) Pergerakan Gaji Biasa di gred gaji asal dan kemudiannya dipindahkan kepada JGS berdasarkan matagaji yang sama dan sekiranya tiada matagaji sama, penetapan adalah pada matagaji tertinggi berhampiran.


34. Bagi pegawai yang berada di matagaji maksimum jadual gaji asal, pegawai diberikan kuantum satu (1) Pergerakan Gaji Biasa di gred gaji asal dan kemudiannya dipindahkan kepada JGS berdasarkan matagaji yang sama dan sekiranya tiada matagaji sama, penetapan adalah pada matagaji tertinggi berhampiran.


Nak tau betul ke tak, tunggu taun depan ye. Akak tengok dulu la sebab anjakan gaji akak bulan satu (tapi kat HKL ni dalam bulan 5 or 6 baru dapat gaji barunye ;( )

**Ape pon, alhamdulillah.tahun baru,gaji baru,orang baru.rezeki anak tu!

5 comments:

  1. ummi, aku kira dah kemarin gaji kita, tp macam tak brapa nak confident ja.. jadi kita tunggu ja lah tahun depan.. kekekekeke..

    baru berangan nak beli vivas..hahahaa

    ReplyDelete
  2. aku pon dah kira2.xtau la sama ka tak ngn cara hg kira.
    tp yg aku kira nampak macam xlogik.dlm xlogik2 tu aku berharap ia betoi.banyak woo.haha...

    ReplyDelete
  3. tahun ni gaji ikut SBPA tapi kenaikan gaji tahunan based on prestasi.. kiranya jadual tangga gaji naik tiap-tiap tahun tu utk tgk gaji baru je la.. huhu..

    ReplyDelete
  4. aah.ada yg ckp jadual gaji xkan di reveal.yg ni pon nasib2 ja.kesahihannya wallahualam. xpe.at least ada jgk nak belek2 buat berangan.haha...

    ReplyDelete
  5. ummi, betoilah macam hang kira..
    aku dh p dgr taklimat taksat..

    cuma tang masa kita dapat kenaikan tu aku pun bengong2 lagi, sbb rasanya maybe kita dpt bulan april di SBPA.. untuk membezakan dengan senior setahun awai dr kita, tapi depa bulan 10..so depa akan dapat january di sbpa..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...