Wednesday, December 7, 2011

SBPA

Tu dia, topik paling hot di kalangan penjawat awam skarang ni. Kebanyakan orang macam berat sikit nak sain. Tapi orang muda macam takda pilihan je. Nak keje lama lagi. Lambat laun terpaksa terima jugak.

Skarang ni belum ada clear explanation pasal ni. Asyik dengar taklimat n dengar orang bercakap. Banyak jugak persoalan yang belum terjawab. Terutama pasal pencen.


Pendapat aku bila dok dengar orang bercerita tu nampak gaya kerja gomen akan makin susah. Bagi orang yang takde skill macam aku ni bertambah susah rasanya. Tah macam mana career path aku nanti.

Then dengar2 lagi elaun akan di revised semula bulan 6 taun depan. Info dari JPA macam nak tarik balik COLA. Jadi harus bersedia mental dan fizikal. Kalau betol sangat kesian kat orang bawah. Bayak weh kurang 300. Yang pegawai pon naiknye 200 lebih je. Sokongan lagi kureng la gajinye sebab yang kena tolak lagi banyak dari kenaikan.


Apa2 pon tunggu je la pekeliling ye. Nak cakap lebih2 pon takot. Maklumla, nak pilihanraya ni. Banyak speku.
posted from Bloggeroid

0 chocolate bar left:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...