Monday, June 11, 2012

Apam Polkadot Special

Teringinnye nak try buat apam polkadot ni. Dulu tak tau cara. Since dah belajar dari caousin ku yang kat SP, tu nak la try buat sendiri pulak. Tapi masa pulak tak mengizinkan. Cecece... Tak dan konon. Padahal banyak masa dihabiskan dengan me-ghe-loh aka tidoq kata org Kedah.

Sebenarnya masih lagi mencari idea untuk mengolah apam ni jadi lebih sedap. Sebabnye resipi yang aku jumpa semuanya sama jer. Tekak aku yang sedikit mengada-ada ni say no to that ordinary apam. Hamboi ko, blom pon try nak lawan cikgu pulak ye!

Walaupon blom jumpa resipi yang special, aku letak gak la gambo apam biase-biase hasil kerja tangan aku. Ni pon buat masa kat SP aritu. Boleh le bagi novice in apam-ing (ayat apekah ini?) macam aku ni. Haha...








Santekk kann? Walaupon first time buat takde la comot. Ada bakat seni terpendam aku nih. Untuk makluman masuk bakul angkat sendiri di blog sendiri tak kena bayaq yer! Sila buat di blog anda, ok?

p/s: tgk gambar dulu lah ye.resipi special yang sebenar masih dalam rnd ('_~)
posted from Bloggeroid

1 comment:

  1. mie...nak resepi...lama dh teringin nak wat :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...