Friday, June 29, 2012

Say NO To Burger Jalanan! (Should I?)

Semalam terpaksa amek MC selepas mengalami muntah-muntah yang teruk - sangat teruk sampai ke tahap dah takde ape yang boleh dikeluarkan oleh badan. Even minum air garam pon, muntah balik. Minum air sikit, muntah mencurah-curah sampai perit tekak. Sangat seksa! 

Bila difikirkan balik ini merupakan kali kedua aku muntah teruk macam ni. Tahun lepas pon jadi jugak. Puncanya adalah sama, iaitu makan burger tepi jalan. Lepas makan burger tu terus rasa tak sedap perut dan start muntah sampai pukul 4 pagi. Nasib baik Naufal tak muntah sama walaupon dia ada makan sikit burger tu. Tapi nampak jugak dia macam tak sedap perut. Sebab asyik terjaga je. Pukul 4 pagi dia jaga terus tak nak tido sampai 6.30 pagi. Terpaksa tidur pon sebab battery tablet dah low. Tah berapa banyak cerita dia layan sorang-sorang. Ibu dah tak berdaya nak nengok.

Sebab dah dua kali terkena patutkah I say NO to burger jalanan? Atau perlu tunggu kena untuk kali ketiga baru stop? Huhu... Rasanya sangat rugi jadi rakyat Malaysia kalau tak makan burger tepi jalan. Kan?

6 comments:

  1. betul3x. sebab burger tepi jalan tu la yang sedap sebenarnya. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu husna.walaupon dapat makan burger McD tapi tak leh lawan burger tepi jalan ;)

      Delete
  2. wei ang mkn kt mana wei sampai food poisoining ni...mybe daging dia tk ckp msk kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat rumah aku ni ja.99 burger.slalu makan ok ja.dah nak terkena kot.nasib tak baik.nak bagi aku kurus skit.:D

      Delete
  3. hang alah kat burger jalanan..jangan dicoba lagi nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slalu makan ok ja.dh nasib tak baik.terkena pulak.20 kali makan akan kena skali.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...