Tuesday, June 26, 2012

Sedapnya Kalau Percuma...

Pernah tak korang beli makanan dan 'wakafkan' kat ofis? Dan bila kawan-kawan ofis makan diorang cakap sedapnya makanan tu. Tapi pada kita yang mewakafkan tu, makanan tu adalah biasa-biasa saja? Sila cakap tak pernah rasa perasaan itu kalau anda merupakan seorang yang kedekut. Haha...


Contohnya seperti kerepek pisang ni. Bila my office mate beli dan wakafkan kat ofis, yang tolong balun ni rasa bukan main sedap. Seriously, memang sedap sebab aku pon tukang balun sama. Hehe... Tapi my offis mate tu cakap biase jer.




Setelah terpegun dengan kesedapan kerepek ni, aku pon beli sendiri sebab nak bawak balik rumah. Memang bila dah guna duit sendiri tu rasanya jadi tak sedap mana. Tak dan nak wakaf sebab dah ada orang lain wakafkan. Aku bukan kedekut ohkeyy... Kawan-kawan kat ofis pon macam tu. Alhamdulillah, dapat office mate yang suka belanja makan. Murah rezeki deme.

Sebab dah ada orang wakaf, my office mate yang cakap kerepek tu biasa je pon tumpang balun sama. Dan baru dia tau yang kerepek tu memang sedap. See, the power of free stuff!

Kesimpulannya, kalau nak benda sedap do share because sharing is caring. Ngeee... Lagipon tak salah kalau sesekali kita memberi kawan-kawan merasa makanan sedap, dari kita asyik nak rase sedap hok orang jah. Dok? Pahni we la makang slalu deh.
posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. hamboi..ayat last sekali tu dah mcm sleng bos hang pulok..hahahaaa

    ReplyDelete
  2. Haha comel la entry ni. Baru sedar yg kenapa makanan free tu sedap rupa2nya sbb FREE hehe. salam kenal ye ibu naufal. jemput dtg blog saya jgn lupa follow eh! Thanks

    http://anisvitashop.blogspot.com/2012/06/kesihatan-selepas-bersalin.html

    ReplyDelete
  3. kalau makan kat opis sume mnd jadik sedap, lagi2 time buat keje :)

    mekasih singgah n follow blog saya. datang sini baca entry n follow balik :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...