Saturday, July 21, 2012

Baju Raya

Update blog sementara tunggu Subuh. Sahur kurma n air milo je sebab sahur sorang. Naufal pon tak bangun teman ibu :( Bukan apa, belum beli barang dapur lagi sebab pagi kang nak balik kampung. Yeyyy!!! Balik sambut puasa dan nak tengok anak adik aku yang no dua. Dah nak dekat sebulan dia bersalin baru bleh balik. Huhu...


Time rehat semalam berjalan ke Jalan TAR mencari baju raya. Seb baik ada yang bekenan dan kena pulak saiznye. Susah sikit nak cari tahun ni sebab kebanyakan kedai yang aku p semuanya baju bling bling. Trend batu-batu kot raya ni. Aku yang low profile ni mane la berkenan bling bling ni. Terpaksa beli jugak walaupon ada bling bling sikit. Sebab dah tak de choice. Nak menangis jugak aku cari. Risau takut takde baju raya. Haha...


Tapi dah tersilap percaturan daa... Sepatutnya kena cari baju untuk hero-hero aku dulu. Ini pegi beli baju aku dulu. Jenuh nak mencari baju Melayu nak matching dengan baju aku. Harap-harap pencarian minggu depan akan membuahkan hasil la. Kalau tak, terpaksa la cari sepasang lagi baju untuk aku. Hehe...


So kepada yang takde baju raya lagi baik g cari siang-siang. Lambat-lambat kang habis pulak yang lawa-lawa :D


p/s: dah cek penyata gaji ke uollss?alhamdulillah,ada rezeki bulan ni.sampai kena income tax :(

posted from Bloggeroid

11 comments:

  1. wah best sambut puasa dengan keluarga kan...mak mesti masak mcm2...best2 best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sbb blh mengorder nak makan ape.hehe...

      Delete
  2. oo taktik ye nak baju raya banyak2. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpaksa la husna.org pompuan kan.hehe...

      Delete
  3. wei, dah kluaq slip gaji? income tax??huwaaa...sat aku nk cek..
    selamat berpuasa ummi..hati2 balik kampung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa...siap ada income tax tuu...hg ada dak?

      Delete
  4. dlm slip gaji ada duit, tp cek kat bank duit dh terbang pergi ;)
    hehe, thn ni xrancang nk beli baju raya pun tp xtau la kalau nti terbukak pintu hati nk beli (sebab xpakai pn)

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa...kenape tak pakai pulak?semoga terbuka hati utk beli baju raya yer!

      Delete
  5. wah best sambut puasa dengan keluarga kan...mak mesti masak macam2 resepi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. balik sekejap je CR :(
      Tak sempat nak merasa semua.huhu...

      Delete
  6. ehehe cendol dah beli baju raye jugak..tapi takde la bling bling.biase2 jee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...