Monday, July 16, 2012

Makan-makan Di Al Rawsha Kg Pandan

Gambar sesi menggemukkan badan pada hari Jumaat lepas.

 Gambar at entrance. Sampai-sampai amek gambar dulu. Tapi tak dan nak amek gambar kat luar :(


 Yang manis-manis :)


Adik-adik manis yang terawal sampai. Hehe... Jenuh menunggu yang lain.


Yang diraikan adalah yang kanan skali. Sorry la Fakhrul, dah 7 bulan pindah baru sempat meraikan. Dah basi pon


 Chicken Mandy (RM20) yang sangat sedap! Nasi dia lembut jer. Highly recommended!


Lamb Mandy (RM25). See, canggih ooo kamben kat sini. Siap bagi mandi. Haha...
Kambing yang lembut dan tak berbau sebab dah mandi kan :D


 Dessert

 Mix ice cream RM15.
Giler manis. Banyak ni makan 3 orang pon susah nak habis. Tapi yang makan banana split (RM12) habis woo... Kagum sungguh.

 Cheese cake RM6. SR lagi sedap la.

 Al Rawsha Special RM15. Yang minum cakap ok.

 Al Rawsha Cocktail (Large) RM15
Bak kate orang yang mengorder ni - jangan order. Haha... Rasanya pekat-pekat, macam pisang yang di blend. Aku tak rasa, so tak tau la sedap ke tak.

Total bil

Yang 3 pitcher tu adalah harga 3 jug air tembikai yang kalau kat kedai tomyam harganya boleh dapat RM8-RM10/jug je kot. Satu-satunya harga yang tak masuk akal. Kuikuikui....

Kesimpulannya, boleh la kalau nak makan lagi. Bagi aku sedap la dari Saba yang orang dok cakap sedap-sedap tu. Saba tu pon aku try yang kat Jelatek je. Mungkin boleh buat fair comparison kalau dah try yang kat Cyber. 

Untuk yang nak try, restoran ni dibuka 24 jam 7 hari seminggu. 
Boleh refer kat WEBSITE dia. Siap ada delivery untuk area KL ni.

13 comments:

  1. chicken mandy nmpk sedap je..ngan cheese cake tu..adoii..masuk ni dah 4 belog cendol bw,sumenye tunjuk mknan..perot dah di isi td pn rase lapo lagi!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. chicken mandy tu jer yg sedap.yg lain kena try sendiri la.lain org lain tastenye :)

      Delete
  2. weiiii bil 500 lebih tu..
    aku mmg bukan penggemar arab2 punya makanan..so kalau p pun takat meneman geng2 opis ni ja laa...huu...pastu makan mesti tak abis...
    tapi aku tgk gambaq hang bubuh tu macam menyelerakan sungguh..kakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap weh!klo hg try mesti jd hantu nasi arab.

      Delete
  3. wow 5oo lbih tu..hihi...sdap lah tgk..ni yg buat lapar ni..hehe

    ReplyDelete
  4. salam...nampak sedap masakan kat sana ya.Tp tgk bil..mak aiiii...tp berbaloi la dgn menunya yg sedap tu.
    Sekali sekala kan...klu hari2 mau kopak poket.hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelab sponser akak.sy tlg bayo jer.kalau nak makan sendiri,sepinggan kongsi laki bini.jimat.hehe...

      Delete
  5. sedap la makanan tu sis...suasana pn bez..menarik..santek...total tuuu..huhu...mahai...tp berbaloi ngn kesedapan makann n suasana yg cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga berbaloi la dengan portion dia yang besar tu.nasi sangat banyak :)

      Delete
  6. aik kat mana ni?selalu gak g Kg Pandan tak pulak nampak restoran ni...Kg Pandan Kl kan..

    ReplyDelete
  7. sedap la makanan tu ...suasana pn bez..menarik.....totalnya....mahai...tp berbaloi ngn kesedapan makann n suasana yg cantik hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...