Tuesday, July 31, 2012

Pengasuh vs Nursery

Pening kepala memikirkan mana nak letak Naufal. Cuti memang dah kritikal. Kalau amek cuti esok n lusa (jangan lajak sampai Jumaat sudah!) pakai tak payah cuti raya la aku. Nak bawak pegi ofis ada meeting pulak pagi-pagi morning esok.

Ini la masalah bila hantar anak kat pengasuh. Banyak pulak cutinye. Bak kata bos aku, cuti kita tu untuk urusan peribadi kita. Kalau dah urusan pengasuh pon kita kena cuti jugak, agaknya jumlah cuti rehat tahunan kena double la.

Cuti raya pulak, awal-awal pengasuh dah bagitau hari Khamis dah nak cuti. Lagi haru aku. Kesian pulak nak heret Naufal sejauh seribu langkah dari parking ke ofis tu. Adehla... Aku yang sememeh ni terasa macam nak nangis pulak. Geram pun ada sikit.

Nak hantar nursery takut jadi apa-apa pulak. Tapi nursery takde la nak cuti suka suki. Hurmmm... Disebabkan Naufal dah besar I should consider of sending him to taska. Tahun depan dah 3 tahun. Memang kena p sekolah dah.

Acaner? Mak-mak semua start hantar anak ke taska umur brape? Uolls prefer pengasuh or nursery/taska?


p/s:Sape volunteer nak jaga Naufal dengan percuma sila angkat kening. Huhu...

posted from Bloggeroid

7 comments:

  1. Susah juga... saya teringin juga nk kerja balik tapi fikir nak hantar anak kat mana tu yg tangguh dulu. Takut jd apa2 kat anak kita kan? Kalau org dah kenal senang. Nak htr taska pun kena tgk2 juga. Reputasi baik tu bolehlah hantar.

    Terima kasih ya. Kiriman dah selamat diterima dan dilekatkan di fridge.

    ReplyDelete
  2. btl kat kak ummi iman tu..kalau nk anta kt taska anta kt taska resputasi baik..

    ReplyDelete
  3. anak umur berapa...?
    kdg2 dalam dilema jugak,kan..antara kerjaya dgn keluarga

    ReplyDelete
  4. bs yg jg qasyaf pong suka cuti..dah la tu,suka bgtau last2 minit..esok nak cuti,mlm br bgtau...
    tp,dia bs yg bagus..puas hati bg anak kita dia jaga..cuma tang cuti tu je la...huu
    btw,dia dah nk stop jg qasyaf after i bsalin baby baru..haishh,br tfikir nak suh dia jg 2 org...risau la nak hntr anak gi nursery kecik2 ni..ntah mcm mn la nak buat nnti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pengasuh ni pon ok.cuma bab cuti tu la.
      kalau kecik lagi mmg takut nak hantar nursery.ni dah besar rase tak de masalah.dia pon suka ramai kawan.

      Delete
  5. HEHE ayu tak arif lah dear..tak da penglaman..tp bg pndpt ayu klu antar g taska pn bgus..cpt dia bljr nti..ayu sokong..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...