Thursday, August 2, 2012

Cara Aktifkan Mobile Template

Kepada blogger yang belum aktifkan Mobile Template blog bolehlah berbuat demikian dengan mengikuti step mudah seperti dibawah. Bukannya apa. Ini untuk memudahkan aku merayap ke blog korang malam-malam. Huhu... Susah sikit bila masuk blog yang tak aktifkan mobile template guna tablet. Kadang-kadang sampai hang.


1. Masuk ke Dashbord > Template
2. Klik pada icon setting yang macam gear tu.
3. Then pilih Yes. Show mobile template on mobile devices dan Save


Sonang kan? Sesape yang tak sure dah aktifkan ke tak pon boleh check.
Terima kasih kerana menyenagkan kerja BW saya :)

4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...