Thursday, August 9, 2012

Cara Baru Takutkan Naufal



Kena parking vacum kat mana-mana tempat larangan. Yang tau dia takut vacum ni sebab bila aku tarik je vacum tu klua, cepat-cepat dia naik atas sofa. Duduk senyap je sampai la aku habis mop lantai.

Mula-mula Ayah Naufal yang start guna vacum untuk takutkan dia. Bila letak je vacum kat hall tu memang tak pegi mana la dia. Stay je atas sofa tu. Bila dah kesian sangat baru la simpan balik vacum tu.

Kat depan fridge pon kena park jugak sebab kunci fridge tu dah tak lut ngan Naufal ni. Senang je dia bukak. Kuat sungguh la budak ni.

Bila cerita kat pengasuh Naufal, dia cakap diorang pulak guna blender nak takutkan dia. Letak blender depan pintu dapur.

Kesimpulannya Naufal ni memang takut ngan barang letrik la kot. Haha...
posted from Bloggeroid

9 comments:

  1. alah..cian naufal......heheh....tpi senang skit nk buat kerja lau dia dok setempat kn?

    ReplyDelete
  2. kecian naufal....hihihi...dengan vacuum pun takut...senang sikit mamanya nak wat kerja....a

    ReplyDelete
  3. he3.... samalah...my Naufal pon dulu camtu. Bile letak vacuum dpan dia...berdesup dia lari naik atas kerusi...tak pon dok diam2 dalam bilik.. tapi tu dulu...sekarang dah tak jalan dah sebab dia cakap " Mak... Afal dah tak takut dah!!"...kwang3....

    ReplyDelete
  4. eh sama pula macam iman. dia takut sebab bunyi yg keluar dari peralatan tu kot. mmg masa kecil ambil blender letak kat mana2. skrg tak buat dah macam tu.. ckp aaa je dia dah takut ;)tapi susahlah nak blend apa2.. menangis beria2 ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tak berkesan kat 'kunci' fridge tu.. boleh diorang cabut. padahal dah rasa kuat dah benda tu melekat. kalau fridge 1 pintu senang sikit lekat kat tempat yang dia tak boleh capai :(

      Delete
  5. agaknya kenapalah naufal takutkan..hehe

    ReplyDelete
  6. ala sian dia..takut sangat sampai sanggup duduk lama-lama kt sofa..:)

    ReplyDelete
  7. salam kenal dik

    hurmm pelik bila ada budak takut ngan barangan elektrik
    tapi bagus juga kan ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...