Wednesday, August 15, 2012

Pemeriksaan Kesihatan Tulang

Petang semalam pegi check tulang kat Klinik Ortopedik. Anlene ada buat BoneHealth Check secara percuma. Nak jugak tau kesihatan tulang aku macam mana. Bukan apa, bila dah anak sorang ni selalu pulak rase sakit lutut. Masa bujang dulu pon aku dah ada sakit-sakit orang tua ni. Huhu...

kaki kembang :p

Keputusannya, tulang aku jatuh under low risk. Bacaan -0.5. Tapi -0.5 tu dah nak ke medium risk. Dalam ramai-ramai yang pegi check semalam, aku ke-2 muda tapi aku yang paling teruk kesihatan tulangnye compared to boss aku yang dah tua tu. Inilah akibatnya tak suka minum susu. Exercise pon malas. Kena carik supplement tambahan ni. Mungkin OseMatrix by Shaklee :D

So kawan-kawan, sila jaga kesihatan tulang anda yer! Rajin-rajinkan diri minum susu dan exercise. Makan banyak taik ikan bilis yang kaya dengan kalsium. Haha...


p/s: Thnx to all yg wish birthday kat FB, blog n SMS.tak sempat nak reply semua.FB pon dah jarang bukak :(

6 comments:

  1. alamak, saya pun jenis tak minum susu

    ReplyDelete
  2. tak pernah tahu pasal ni..kna g cek ni..hehe

    ReplyDelete
  3. aiyak! saya dah lama tak minum susu ni. hehe

    ReplyDelete
  4. iza pernah cuba buat gak benda ni dulu..dan Alhamdullilah kesihatan tulang ok..:)

    ReplyDelete
  5. As salam Syarni,

    Marya suka minum susu! Tp masa preggykan Iman dulu mmg ade juga sakit2 tulang semua.. kalsium bb dah amik sikit kan :))

    Take care nak raya dah ni... Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin! Taqabbalallahu minna wa minkum...

    ReplyDelete
  6. Suka minum susu stoberi je..huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...