Wednesday, August 1, 2012

Pimpinan Melalui Tauladan

Setiap kali bangun sahur aku akan tukar pampers Naufal. Hari Ahad aritu, lepas tukar aku malas nak pegi buang kat tong sampah. So letak dulu dalam bilik. Naufal bangun pagi dia dok main pampers tu. Aku cakap kat dia, pegi buang dik. Dia pon keluar bawak pampers tu dan masuk bilik balik. Ibunye pon sambung golek la apa lagi.

Bila bangun nak jugak check kat mana la budak ni buang pampers tu. Tengok-tengok dia pegi letak atas mesin basuh. Hambik ko... Kena sebijik kat batang hidung ibu. Sebabnya kalau nak mandi memang aku akan letak pampers tu atas mesin basuh dulu. Dah mesin tu kat luar bilik air je. Malas nak jalan pegi buang. Mesti Naufal ingat atas mesin tu tempat buang pampers. Huhu... Lepas ni kena tunjuk teladan yang baik sikit la :D

6 comments:

  1. kahkahkahkah.......nasib hang la ummi oi..
    cerdik naufal...

    ReplyDelete
  2. :) budak2 mmg kuat meniru. Samalah kita letak mesin basuh luar bilik air. Tp saya selalu letak dlm sink bilik air dulu. Lps mandikan dia terus masuk tong. Kalau rajin terus buang. Ayah dia yg selalu letak atas mesin basuh ;) setakat ni belum suruh dia buang lg.. ;)

    ReplyDelete
  3. haha bahaye tuuu.dia selalu tengok tu mcm tu.takpe2 bg tau dia mane yg patot..tu tanda dia cerdik tu!

    ReplyDelete
  4. hehehhehee.......
    Budak2 sekarang ini memang pick up mind dia orang ler...
    Tapi betul gak...teladan yangbaik dan tak baik pun anak kita belajar..
    Perkongsian menarik!!

    ReplyDelete
  5. budak2 memang suke meniru ibu bapanye:)

    ReplyDelete
  6. hihihi budak2 cepat meniru apa yg di lakukan oleh kita...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...