Thursday, October 4, 2012

Chicken & Lamb Grill

Semalam baru berkesempatan nak try pemanggang ajaib yang beli dulu-dulu tu. Huhu...Beli kambing dan ayam yang dah siap marinate kat Jusco. Ok jugak la. Ayam tu AN dah alter, campur madu konon nak bagi lebih 'kick' ;p Next time boleh beli kambing kat Ramly Chow Kit dan marinate sendiri.

 Live dari dalam kuali

my plate-sebelum letak steak sauce, sos cili n mayonis :)

 hubby's plate

 makan dengan sos stik Aunty Ma's yang jiran depan rumah bagi
Katanya baru nak masuk pasaran sos ni. Sedap jugak. Dwi function pulak tu. Boleh guna untuk marinate dan juga cicah terus.

Memang tak rugi la beli pemanggang ni. Sosej pon aku grill je. Lagi sedap! Tak yah goreng guna minyak. Sihat pon sihat.

Ni pulak masakan hari Isnin lepas - keli goreng berlada


antik tak pinggan saya? ^_^

Beli ikan keli kat pasar tani Setiawangsa. First time nih beli ikan keli lepas (jap nak cek daisypath dulu!haha...) 4 tahun kawen. Beli je pandai, nak siang geli giler! Nasib baik ada AN sudi membantu. Huhu... Lepas ni boleh beli lagi kalau ada mood nak memasak. Huhu...

10 comments:

  1. saya pun dah lama tak ke sini :)

    sedapnya. kalau barang masak semua lengkap, baru ada semangat nak masak macam2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. klo ada brg, xde smangat xjd juge.tp klo tgh bersemangat brg xde sanggup keluar cari barang.jd semangat tu yg penting :)

      Delete
  2. puas hati bila buat sendiri kan

    ReplyDelete
  3. gigih hang....aku ni seumur hidup tak penah siang ikan keli..kakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bkn aku yg siang pon.klo aku siang guna berus gigi ja.huhu...

      Delete
  4. Replies
    1. Sedap(cewahh..puji diri sndri pulak)!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...