Friday, October 26, 2012

Meal Shakes - Penyelamat Setiap Ibu


Ini adalah Meal Shakes ke-4 Naufal. Dah masuk dalam bajet tiap-tiap bulan dah. Alhamdulillah, sejak bagi Meal Shakes ni Naufal dah jarang sangat sakit. Kalau tak tiap-tiap bulan mesti ada je EL sebab dia tak sihat. FYI anak pengasuh Naufal ni pulak kerap sangat sakit. Boleh katakan tiap-tiap bulan la demam. Naufal pon senang sangat nak jangkit. Tapi lepas amek Meal Shakes ni even diorang sakit mata pon, Alhamdulillah la tak jangkit kat Naufal. Rasanya dua kali jugak la diorang serumah sakit mata.

Bukannya bila ambil supplement ni anak terus tak sakit. Ada jugak Naufal batuk selsema. Tapi tak la kronik sampai kena amek cuti. Batuk selsema dia pon mild sangat. Aku tak bagi ubat pon, dua tiga hari dah ok. Hari Sabtu lepas pon demam kejap si Naufal. Panas sampai 39°C dan naik rashes kat badan. Lepas test darah kat HKL lega sikit sebab bukan denggi. Then hari Ahad dah sihat. Anak pengasuh tu pon demam jugak sampai masuk wad hari Sabtu tu. So Isnin terpaksa EL sebab takde orang jaga Naufal (plus ibunye sedap tido dalam mood Monday blues.muahaha...)

Jadi kepada ibu-ibu yang ada anak selalu sakit tu bolehla try bagi Meal Shakes ni. Bagus jugak untuk anak yang kurang selera makan. Kalau anak tak nak minum Meal Shakes ni begitu sahaja, boleh campur je dalam susu. Aku pon campur sesudu je setiap kali bagi susu. Apa salahnya melabur untuk kesihatan anak-anak kan. Tertarik dengan quote ni "Jika anda rasakan KESIHATAN itu terlalu mahal, cubalah rasai KESAKITAN" Totally agreee! 

Kiranya Meal Shakes ni macam 'must have' supplement la dari ibu kepada anak. Huhu... Kalau ada yang berminat nak beli boleh contact Puan Huraizah - 019-3041081 atau mana-mana Shaklee distributor berdekatan anda yer.

p/s:entry auto publish sebab nak bercuti di tempat yang kurang coverage.huhu...

1 comment:

  1. ".. to love is to care, to care we must share..."
    get some and feel awesome at BBC MARDI Station CH39000

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...