Tuesday, December 4, 2012

Long Girdle PB vs Jamu

Dalam minggu lepas ada terbaca kat FB Dr Zubaidi Hj Ahmad pasal isu sejenis jamu ni. Bagi yang mengikuti mungkin tau. Bagi yang tak tau, buat-buat tau saja yer! Disebabkan isu tu aku terpanggil nak share pasal Long Girdle Premium Beautiful ni. Mesti tertanya-tanya apa kaitan Long Girdle PB ni dengan jamu tu kan? Wait aa... I'll explain moreee....

Sebelum ni memang saya* pernah ambil jamu yang disebut-sebut itu dengan harapan dapat la keluarkan segala yang tersumbat kat dalam tuttt. Kawan-kawan or siapa pernah baca entry lama-lama tau la yang saya hanya bergantung pada satu rahim (sebab tu susah lekat kot). Selain tu, mana-mana perempuan yang dah bersalin mesti nak jaga kasi ketat kan. Ye la, dah keluar kepala kat bawah tu. Kena la jaga balik kan? Tambah-tambah yang dah banyak kepala keluar. Lagi kena jaga. Hihi... To cut it short saya hanya ambil sekali saja jamu tu atas sebab-sebab kesihatan. Dah kerja kat hospital ni lagi la aware bab-bab ni. Memang takut. Takut jadi macam ni:

from fb dr zubaidi

Saya tak cakap jamu tu tak bagus yer. Terpulang kepada pendapat masing-masing untuk menilai baik buruk.

Tak lama lepas try jamu tu, terbaca kat blog Fatin Liyana yang dia pakai PB. Tak boleh jadi ni. Fatin yang bujang, kurus lagi cantik tu pon pakai PB, inikan pulak mak orang yang nak meningkat naik ni. Nasib baik ada akak kat ofis ni jual. Takyah dia promote pon. Customer yang pegi cari dia. Mulanya nak pakai sebab nak betulkan alignment yang dah lari ni je. Bila dah pakai baru tau kehebatannya. Jadi apa salahnya jual skali untuk share pengalaman & kelebihan PB ni kan. Barang baik yang aku dah try, semua aku jual. Tak percaya tanya my officemate barang apa aku tak jual :p

So, apa hebatnya Long Girdle PB ni?

1-Membetulkan peranakan - rahim akan terletak pada tempatnya. Which means takkan tinggi or rendah sangat. Lagi takut kalau rahim jatuh uolls. I dah pernah rasa. Sakit tau! Jadi sangat sesuai untuk wanita yang berpantang.

2-Renda berbentuk rahim pada bahagian atas paling banyak FIR bertujuan memberi kesan maximum terhadap pembakaran lemak yang tebal di bahagian perut seleain mengemaskan dan memampatkan lemak supaya perut tidak menggelebeh.

3- Lubang angin pada bahagian bawah boleh mengawal keputihan, fungus dan bau yang kurang enak. Selain itu, FIR yang ada pada jaring lubang angin juga boleh mengetatkan kembali t**tt... Believe me! That's why saya terus stop masuk-masuk jamu tu. Kalau dah ada cara yang lebih selamat buat apa nak ambil risiko kan? Ini part yang paling penting bagi wanita yang nak jaga suami. Setuju? ;D

Umum dah tau kehebatan PB ni. Tapi hanya yang pakai saja dapat merasainya. 

For free trial & free consultation
012-5369925

*start from now on i'll slowly try to change from 'aku' to SAYA sebab ada reader yang tegur aku itu kurang sopan.terima kasih atas pendangan anda.tapi dalam certain phrases i'll still use the word 'aku' to express more.dalam kata lain untuk memberikan kesan yang lebih dramatik.wahh...gitu! :p

4 comments:

  1. nice sharing...nanti akak nak shar boleh tak?

    ReplyDelete
  2. Ummi guna ya PB tu? Berapa erk harga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah zera.umi dah pakai.price ikut size. PM umi utk member-2-member special price ;)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...