Monday, December 31, 2012

My 2012 Journey

Can't believe that today is the last day for the year 2012! MasyaAllah, cepatnya masa berlalu. My life at the beginning until the 2nd quarter of this year is just like the previous year. It just a monotonous life until someone called opportunity knocks my door. I was blessed and praised to Allah for this golden opportunity. But as times flies, masih ada kenangan pahit manis untuk dikenang.

Permulaan tahun disambut dengan Naufal kena warded kat Tawakal earlier in March. Semoga tahun depan tak hatrik tido kat hospital.



In August, my birthday month me buat gila. Tersalah booked tiket flight konon nak sambut birthday kat Langkawi. Tup2 bulan puasa namun ku redahkan juga. But actually its fun to have a holiday dalam bulan puasa especially to Langkawi.Barang murah dik non oii...



Bulan Oktober bermula tekad nak kuruskan badan. Dah lama teringin nak pakai tapi sayang duit n selalu dengar orang beli PB simpan dalam almari sebab susah nak pakai. Tapi sebab nak kurus punya pasal beli jugak. And guess what? Tak susah langsung! Tak sampai 3 minit dah boleh complete pakai satu set. Bila dah pakai dan tau kelebihannya memang tak rasa mahal langsung keluarkan duit. Berbaloi sangat invest sekali seumur hidup untuk kesihatan dan kecantikan diri sendiri. Dan hasilnya memang memuaskan hati sendiri (yela pakai pon bukan nak puaskan hati orang lain kan)



Bila dah pakai dan rasa sendiri I've full confidence that I can share the benefit with others. So I grabbed peluang untuk buat biz ni. Seronok sangat bila boleh tolong orang sekeliling kembali sihat dan cantik ;) Dan paling best dapat merasa bonus besarrrr... Alhamdulillah atas rezeki yang Allah kurniakan ni. 



Lagi seronok bila dapat jumpa the founder of GLAM dan jadi protege Hanis Haizi! Memang cara Hanis n GLAM berbeza. As for me Hanis merupakan peneraju transformasi biz MLM di Malaysia - dari MLM yang orang pandang sebelah mata into a profesional biz (even doc, executives, lawyer, CFO n Prof Madya pon buat!)




Dan penutup tahun 2012, buat pertama kalinya dapat merasa masuk kelas grooming by MUA Tiar Zainal! Kalau kat luar mau ribu-ribu nak masuk kelas MUA ngko! Tapi kat GLAM Hanis dah sediakan platform. Just follow jer. At least dapat jugak ilmu bagi aku yang tak tau nak makeup langsung ni.

Akhir skali, my bundle of joy memang bring so much joy in my life. Kejap je tengok Naufal dah besar. Mulut pon tak berhenti bercakap. Tapi kesian bila tengok dia main sorang2. Harap-harap tahun depan ada la teman dia ;)

That's all my closing entry for 2012. See u again in 2013! xoxo

7 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...