Friday, January 25, 2013

Kita Sedang Diracun!

Pernah tak kita terfikir tahap 'kebersihan' makanan kita? Bersih dari segi penyediaan satu hal. Tapi yang ni bersih dari toksin dan pencemaran. Zaman sekarang ni bahan mentah yang kita makan memang tak selamat lagi. No wonder orang sekarang even muda-muda dah kena macam-macam penyakit (semoga kita semua dijauhkan dari penyakit dan berada di dalam lindungan-Nya).


We are what we eat!



Let's start purifying our food with Biozone Food Purifier


How it works?

BIOZONE Food Purifier menggunakan proses menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) kepada ozon (O3). Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan cemar. 



Let's try this demo

1. Potong ayam into pieces dan rendam dalam air

2. Mulakan proses purifying menggunakan Biozone Food Purifier. Boleh nampak bubbles started to come out


 3. Almost 30 minute makin banyak bubbles yang keluar. And for you to know ini bukan buih biasa macam kita tiup air guna straw tu tau! It's uric acid, lemak dan toksin yang ada dalam ayam dan berbau busuk.


4. Macam mana nak buktikan ini bukan buih biasa? Let's scooped it out. Boleh nampak yang buih tu melekit dan melekat pada chopstick. 


5. Cuba lapkan buih tu pada towel. Kalau buih biasa mesti dah hilang kan. Tapi buih ni still melekat pada chopstick tu. So, you can judge yourself right?

6. Untuk lebih kepastian boleh cuba bakar buih tadi. Surprisingly ia tak hancur dan still mengeras. So bayangkan kalau kita still makan ayam yang sama 10 tahun lagi.


Biozone juga boleh digunakan untuk menyingkirkan kesan racun perosak ke atas sayur-sayuran dan buah-buahan. Air yang telah di purified dengan Biozone boleh digunakan untuk merawat penyakit kulit.

 And last but not least, mommy will love it as it's can be used as a baby bottle sanitizer!

Start changing and be healthy!

Contact me for free domo
0125369925
usyarni@gmail.com


-
all pics credit to hanishaizi.com-

7 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...