Thursday, March 7, 2013

Kecutkan Tonsil Dengan Bengkung PB

Lamanya tak update blog! Sejak pegnen ni macam-macam pulak dugaan. Dengan mabuk yang agak teruk, Naufal masuk wad lagi hujung bulan 2 lepas and now me pulak yang demam, batuk n selsema. Since 4 weeks ago ada je MC every week. Sabar je lah ye Boss!

Malam Isnin lepas tiba-tiba je demam panas sampai menggigil-gigil. Hari Selasa terus dapat MC dua hari. Doc cakap tonsil bengkak n ada putih kat situ. Memang sangat perit. Bila bernafas rasa macam berapi je kat tekak. Sape pernah kena tau la macam mana seksanya. Dugaannn....

Since I'm pegnen so tak boleh nak amek antibiotik. Walaupon doc cakap safe tapi my medical friend sangat jla tak suggest amek. So what I can do is just kumur je. Tengah malam pon kena bangun kumur sebab perit sangat tekak. Sampaila semalam bila ubat kumur tu dah habis. Tak keruan dah nak buat ape. Tambah lagi dengan sakit kepala, selsema hidung tersumbat. Oh my!

Tiba-tiba baru teringat ada PB :). Sebab pegnen kena simpan sat PB dalam gobok. Huhu...

Nak tidur je terus balut kepala n lilit bengkung kat leher. Guess what? Memang tonsil tu kecut sebab me boleh tidur dengan tenang tanpa rasa tekak terbakar bila bernafas (please imagine mcm mana rasanya!). Telan air liur pon lancar je. Fuhh.... Sangat la bersyukur! Plus hidung yg tersumbat pon tiba2 je lancar n sakit kepala memang hilang terus la. Sebab kalau pening memang me akan balut kepala dengan bengkung ni.

Tapi pegi keje kena aircond datang balik sakitnye. Rase macam nak balut je kepala walaupon kat ofis. Tetiba jadik mask of joro pulek. Haha.... Sekurang-kurangnya ada jugak penyelamat waktu malam. Yang penting dapat tidur malam tanpa sakit. Seksa woo tonsil ni.

Sangat bersyukur dipertemukan dengan produk hebat ni. Walaupon dulu berkira-kira nak beli, sekarang rasa sangat berbaloi-baloi-baloi uolls! It worth your money.

Get one now for your health. Do contact me for free trial n consultation.
Ummi - 0125369925 :)

posted from Bloggeroid

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...