Friday, May 3, 2013

Marine Essence Beauty Bar a.k.a Sabun Ketiak ;p

Pssst...Meh sini nak share ngan korang satu produk yang agak menjadi phenomenon sekarang. Cecece... It's a soap we are talking about peeps! Kenapa panggil sabun ketiak? Sebab berkesan memutihkan ketiak dan lain-lain pelipat yang gelap dan hitam :p

I've been using this soap for about 2 weeks and guess what? Really impress with the result! Memang dari muka sampai kaki guna sabun ni je. Huhu...


Kenapa me cakap impress with the result? Sebab parut-parut jerawatku yang bertahun tak pudar-pudar, bila guna sabun ni seminggu je dah nampak kesannya. Memang tak terus hilang tapi parut tu dah nampak pudar. Yang paling best kat dahi n dagu dulu ada macam kutil bekas jerawat. Bertahun-tahun tak hilang walaupon tangan ni dah letih mengopek, lepas tu naik lagi. Bila guna sabun ni je terus hilang kutil tu! Wahh...sangat kagum uolls!

Selain tu, selalunya sabun akan keringkan kulit kan. Tapi sabun tidak sama skali. Plus kulit akan rasa lebih lembut dan halus gittew.




Sabun ni jadik hebat mungkin kerana bahan-bahan yang digunakan, antaranya (yang aku paling suka):

Garam Buluh
Garam kan memang kaya dengan khasiat dan baik untuk kesihata :-)
Anti-bakteria, anti-keradangan dan anti-alergi - sesuai untuk kulit sensitif
Kaya dengan mineral dan anti-oksidan

Ekstrak Liquorice
Yang ni i loike sebab ia berfungsi mencerahkan pigmentasi kulit dan mengurangkan bintik-bintik hitam

Gliserin
Merupakan agen pelembap kulit yang terbaik. Sebab tu kulit tak kering walaupon gunakan sabun.

Aloe Vera
Menyembuh dan merangsang pembaharuan sel-sel pada kulit yang bermasalah

Selain bahan-bahan di atas ada jugak Vitamin E, Minyak Tea Tree dan Ekstrak The Pu-erh yang menambahkan ke'magic'kan sabun ni.


Who should try?
- Semua yang mempunyai masalah kulit dan tak mampu nak p New York Skin Solutions lol
- Eczema
- Nak hilangkan jerawat di muka/badan, jeragat, bintik hitam
- Nak hilangkan parut jerawat
- Nak putihkan kembali pelipat-pelipat sedia ada


Sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT

Harga
1 box RM 100 (3 x 100g)
1 bar RM35

Call/SMS/Whatsapp
0125369925
Drop shipper are most welcome 

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...